AMSTERDAM - Jengis.nl claimt de eerste zoekmachine van Nederland te zijn op basis van digitale plattegronden. Alle Nederlandse bedrijven, vereningingen en instellingen zijn volgens het bedrijf vindbaar via de zoekmachine en worden gelijk getoond op een plattegrond.

Wie de site bezoekt, geeft allereerst op de kaart aan binnen welk gebied het resultaat zich moet bevinden. Dit kan op verschillende niveaus, variërend van het hele land tot een bepaalde stadswijk. Vervolgens kan er gezocht worden op bedrijfsnaam, trefwoord, rubriek, of uitgebreid op branchecode. De gevonden resultaten worden met speldjes op de kaart weergegeven. Door op een speldje te klikken, worden uitgebreide gegevens over het bedrijf zichtbaar.

"Jengis wijkt op meerdere manieren af van de bekende zoekmachines", stelt Roger Bor van Jengis Nederland. "Het meest in het oog springend is het zoeken én vinden op de kaart. Bovendien worden alleen resultaten in het geselecteerde gebied getoond. Wat buiten het gewenste gebied ligt, zie je niet in de resultaten."