AMSTERDAM - De webwinkel TakeitNow.com, die onder meer hard- en software verkoopt, heeft in korte tijd twee keer last gehad van een DDos-aanval. De eigenaar sluit misbruik door concurrenten niet uit en heeft aangifte gedaan bij de politie.

Op 6 en 15 maart werd bereikte de webserver een piekwaarde van ongeveer 200 'requests' per seconde, aldus TakeitNow. Door zoveel bezoeken, liep de server vast.Martijn Hoogeveen van TakeitNow: "Onze winkel is tijdelijk onbereikbaar geweest, dus hebben we economische schade geleden", zo zei hij dinsdagavond in het radioprogramma RadioOnline.

Hoogeveen denkt dat de aanvallen zijn uitgevoerd door vandalen of door concurrenten. In ieder geval doet hij aangifte bij het landelijk projectteam digitale recherche.

DDoS-aanvallen - Distributed Denial of Service-aanvallen - zijn een overvloed aan aanvragen (bezoeken) die een server overspoelt vanuit zeer veel verschillende bronnen (IP-adressen). Eerder werd op die manier de chatsessie met Willem-Alexander en Máxima abrupt beëindigd.