AMSTERDAM - Service Pack 2, de omvangrijke beveiligingsupdate voor Windows XP, zal ondanks eerdere berichten niet werken op illegale versies van het besturingssysteem, dit meldt internetmagazine eWeek dinsdag.

"De eerdere berichten in de pers dat de update ook geschikt zal zijn voor de illegale versies zijn niet juist. SP2 zal tijdens de installatie het product ID controleren. Als het een illegale versie van Windows XP betreft, dan zal de installatie van Service Pack 2 worden afgesloten," aldus een woordvoerder van Microsoft.

Service Pack 2 is meer dan zomaar een update. Microsoft komt met deze update naar aanleiding van klachten die het bedrijf heeft ontvangen over de vele veiligheidslekken in hun besturingssystemen. De softwareonderneming wil voorkomen dat haar reputatie nog verder verslechtert. SP2 wordt in juli 2004 verwacht.

De eerdere update voor Windows XP, Service Pack 1, werd in september 2002 geïntroduceerd. Deze update was ook alleen te gebruiken voor legale versies van het besturingssysteem. Echter via ingewikkelde trucs konden gebruikers met een illegale versie toch de update installeren.