ROTTERDAM/AMSTERDAM - 'When you think of me', de eerste single van Idols-winnaar Boris, komt deze week nét niet op de eerste plaats binnen in de Pepsi Chart. Vorige week meldde Free Record Shop dat het nummer hoogstwaarschijnlijk nu al zou binnenkomen op nummer 1. Dat is bijzonder, omdat de single pas vanaf dinsdag (vandaag) in de winkels ligt en voor die tijd alleen nog maar te downloaden was van internet.

In een nek-aan-nek-race met het nummer 'Fuck it' van Eamon eindigt Boris deze week toch op nummer twee. Nog nooit eerder kwam het voor dat een gedownloade single meteen zo hoog in de hitlijsten uitkwam. Volgens een woordvoerder van Free Record Shop is er afgelopen weekeinde in het kader van moederdag veel gewinkeld en gingen er daardoor net even wat meer singles van Eamon over de toonbank.

Volgens de zegsman is het "100 procent zeker" dat 'When you think of me' volgende week Eamon van de eerste plaats verdrijft. "Zelfs als hij maar de helft van het succes van Jamai behaalt, komt hij al op nummer 1 binnen."

Platenmaatschappij BMG heeft al 75.000 exemplaren van de single van Boris uitgeleverd aan de winkels, zei een woordvoerster. Dat is aanzienlijk minder dan het aantal waarmee 'Step right up' van Jamai vorig jaar werd gelanceerd. Daarvan leverde BMG meteen al 185.000 stuks, wat voor de Idols-winnaar van vorig jaar in een klap drie keer platina betekende.

Bij Fame Music in Amsterdam, waar de eerste vijfhonderd fans dinsdagochtend vanaf 10.00 uur de single van Boris voor 0,50 cent konden kopen, liep het nog niet zo storm. Vlak voor openingstijd stond er een handjevol mensen voor de deur. Rond 10.30 uur had de cd-winkel 112 exemplaren verkocht, meldde een medewerker.