AMSTERDAM - Microsoft begint 8 april met het overzetten van MSN-gebruikers naar Skype. Op 30 april moeten alle gebruikers over zijn.

Dat laat Skype aan The Verge weten.

Een heel klein deel van de gebruikers van Windows Live Messenger, beter bekend als MSN, is onderdeel van een testgroep en kan vanaf 15 maart al een melding krijgen met de oproep Skype te gebruiken.

De overige gebruikers krijgen vanaf 8 april een melding te zien bij het openen van MSN. Daarin staat dat zij over dienen te stappen op Skype. Het is dan niet meer mogelijk op MSN in te loggen.

Het bedrijf begint met het overzetten van Engelstalige gebruikers en eindigt met de Portugese klanten. Iedereen moet 30 april over zijn. Eerdere berichten over een gehele overgang op 15 maart, blijken niet te kloppen.

Contacten

In november maakte Microsoft, het bedrijf dat Skype in 2011 overnam voor 8,5 miljard dollar, bekend dat het de stekker uit Windows Live Messenger trekt. Alle gebruikers worden overgezet naar Skype.

De contacten uit Messenger worden automatisch in Skype geladen als ingelogd wordt met het bestaande account. Mensen die Skype en MSN nu naast elkaar gebruiken, kunnen hun accounts bovendien samenvoegen.