HANNOVER - De programmeur van het computervirus Sasser isin Nedersaksen in Duitsland opgepakt. De 18-jarige man is na hetafleggen van een bekentenis vrijgelaten.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Een woordvoerder van de gerechtelijke politie in Hannover zeizaterdag dat de jongen vrijdag was gearresteerd in het huis vanzijn ouders in de buurt van de noordelijke stad Rotenburg. Volgensde politie was bij een huiszoeking overtuigend bewijsmateriaaltegen de jongen gevonden.

De eerste variant van Sasser verscheen vorig weekeinde enverspreidde zich in een enorm tempo, waardoor allecomputerbeveiligers alarm sloegen. Het virus maakt misbruik van eenzwakke plek in besturingssysteem Windows van Microsoft dat enkeleweken geleden hiervoor waarschuwde. De producent vanvirusberschermer McAfee meldde woensdag dat de schade die hetnieuwe computervirus Sasser veroorzaakt, meeviel.

Aangezien de worm zich niet verspreidt via e-mail, maar via deachteringang computers binnendringt, beperkt de overlast zichvooral tot consumenten. Aan het eind van de week leek het virusover zijn hoogtepunt heen te zijn.