AMSTERDAM - Net als vorig jaar organiseert Microsoft de Gatekeepertest: professionals krijgen met deze test de gelegenheid om hun kennis over beveiliging te beproeven.

De Gatekeepertest speelt zich af over een periode van tien werkdagen vanaf 10 mei, twee weken in totaal. Deelnemers krijgen een serie meerkeuzevragen voorgeschoteld, die elke dag moeilijker worden. Elke goed beantwoorde vraag levert maximaal 120 punten op, maar spelers kunnen hun score opkrikken met bonuspunten door vroeg op de dag te antwoorden.

Nieuw element in de Gatekeepertest dit jaar is de wildcard. Schrijft een vriend van een speler zich in, dan krijgt de speler een wildcard waarmee één vraag kan worden beantwoord. Zelf een antwoord geven blijft echter het meest lonend, want ongebruikte wildcards zijn meer punten waard. Tweede nieuw element dit jaar is de voorinschrijving: wie zich inschrijft in de twee weken voordat het spel begint, scoort ook een wildcard. De laatste vraag is een open vraag. Microsoft zal eind mei de winnaar bekend maken.

Vorig jaar won ene 'Weve' met 3.434 punten.