AMSTERDAM – Teksten uit de broncode van het Sasser-virus wijzen in de richting van de Netsky-auteurs. Dat hebben verschillende beveiligingsexperts ontdekt. De broncode van de Sasser-worm is voor een groot deel dezelfde als die van de Netsky-worm.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Bovendien zit er in Sasser een boodschap van de makers verborgen: “Hey av firms, do you know that we have programmed the sasser virus?!? Yeah, that's true! Why do you have named it sasser? A Tip: Compare the FTP-Server code with the one from Skynet.V!!! LooL We are the Skynet”. De boodschap is ondertekend door “The Skynet Antivirus Team”. Deze groep heeft ook de verantwoordelijkheid voor de Netsky-wormen opgeëist.

Inmiddels zijn er verschillende varianten van de Sasser-worm. Anti-virusbedrijven hebben maandag Sasser C en D onderschept. De schattingen over het aantal besmette pc’s lopen sterk uiteen. Panda Software ging dinsdag nog uit van 3 procent van het totaal aantal pc's. Dat komt neer op ongeveer 18 miljoen pc’s. Symantec had tot en met dinsdag zo'n tienduizend besmette pc's aangetroffen, maar schat dat het om enkele honderdduizenden gaat.