WERCHTER - De organisatoren van het Belgischepopfestival Rock Werchter (1 t/m 4 juli) binden de strijd aan tegende woekerprijzen die momenteel op internet gelden voortoegangsbewijzen. De organisatie werkt samen met onder meer hetparket van Leuven en de dienst Internet Opsporingen van de federalepolitie.

Vorige week werd bekend dat alle 60.000 beschikbare combiticketsvoor vier dagen Rock Werchter in de voorverkoop de deur uit zijn.Dat is ook het geval voor de dagkaarten van 4 juli. Alleen voor defestivaldagen van 1, 2 en 3 juli zijn nog dagtickets beschikbaar.

Aanbiedingen

Enkele dagen later doken al de eerste berichten op overaanbiedingen op internet waarbij tot vier tot vijf keer zoveel werdgevraagd voor de combitickets dan de oorspronkelijke verkoopprijs(112 euro).

De organisatoren doen een oproep om elke aanbieding van kaartentegen abnormaal hoge prijzen via het internet of een ander kanaalte signaleren via het mailadres klachtenoverwoekerhandel@rockwerchter.be.

Prijzenwet

De Belgische justitie kan winsten die via woekerhandelgegenereerd worden op basis van de prijzenwet van 1945 en debesluitwet van 1946 op de woekerhandel in beslag nemen. Rechterskunnen op basis van deze wetten eveneens gevangenisstraffen van éénmaand of langer opleggen evenals boetes van 550 euro tot 5,5miljoen euro.

Rock Werchter, waar jaarlijks ook veel Nederlanders op afkomen,behoort tot de grootste popfestivals in Europa. Dit jaar verzorgenonder anderen Pink, David Bowie, Lenny Kravitz en The Black EyedPeas optredens.