AMSTERDAM - ADSL kan rekenen op hogere waardering dan kabelinternet. Dat blijkt uit onderzoek van de nieuwswebsite WebWereld. Van alle aanbieders van internet via ADSL wordt XS4All door de geënquêteerden het hoogst gewaardeerd. Meer dan de helft van de respondenten heeft al ADSL.

WebWereld heeft voor het onderzoek 1064 bezoekers van de website geraadpleegd. Volgens de geënquêteerden is met rapportcijfer 8,6 XS4All de best gewaardeerde provider, maar Chello is met 17,2 procent de meest gebruikte aanbieder.

Van de respondenten bleek 53 procent al ADSL te gebruiken, 40 procent gebruikte breedbandkabel en 7 procent nog de telefoonlijn. Uit de antwoorden blijkt ADSL met het rapportcijfer 7,9 een stuk populairder dan breedband dat met een 6,8 wordt beoordeeld.

Volgens onderzoeker Erwin van Faassen van WebWereld zijn de resultaten van het onderzoek slecht nieuws voor de kabelaanbieders. "Dat heel veel consumenten die gebruik maken van internet via de kabel aangeven dat ze eigenlijk liever ADSL zouden hebben, is geen goed nieuws voor de kabelaars. Zij moeten vrezen voor hun positie."