AMSTERDAM - Naast KPN hebben ook kabelbedrijf Multikabel en telecombedrijf Versatel interesse in de overname van het 30 procent-belang dat Nozema afstoot in Digitenne, aldus Het Financieele Dagblad maandag.

Digitenne biedt via de ether digitale televisie aan in de Randstad. Telecombedrijf KPN beoogt via uitbreiding van zijn huidige 30 procent-belang een nieuwe entree op de televisiemarkt. In 1997 moest het bedrijf op last van het ministerie van Economische Zaken zijn kabeldochter Casema verkopen.

Op basis van een recent advies van de Nederlandse Mededingingsautoriteit bekijkt het ministerie van Economische Zaken of KPN zijn belang mag uitbreiden. Volgens de huidige regelgeving mag KPN niet meer dan 30 procent bezitten, omdat het al een telecomnetwerk heeft waarover in principe ook televisie kan worden aangeboden.

Versatel is volgens de krant geinteresseerd in het belang van Nozema omdat de masten van Digitenne ook geschikt zijn voor tweewegverkeer, zodat ook internetverbindingen opgezet kunnen worden, schrijft het FD.