'Huidige CEO Apple wilde geen patentzaak tegen Samsung'

AMSTERDAM - Apple-topman Tim Cook was geen voorstander van de patentzaken van Apple tegen Samsung. De voornaamste reden was dat Samsung een belangrijke leverancier was van onderdelen voor de iPhone en iPad.

Dat meldt persbureau Reuters op basis van gesprekken met ingewijden.

Volgens de bronnen hadden Apple en Samsung in 2005 een hechte band met elkaar opgebouwd. Rond 2010 sloeg de situatie om toen het Zuid-Koreaanse bedrijf de Galaxy S op de markt bracht.

Steve Jobs, op dat moment nog CEO bij Apple, zou destijds samen met Cook bij Samsung hebben geklaagd dat het toestel te veel leek op de iPhone. Jobs en Cook gingen ervan uit dat Samsung aanpassingen aan het toestel zou doen, maar dat gebeurde niet.

In april 2011 diende Apple daarom een aanklacht in tegen Samsung wegens patentinbreuk nadat pogingen om tot een schikking te komen op niets waren uitgelopen.

Leverancier

Cook zou volgens de ingewijden een tegenstander zijn geweest van de patentzaak en de verdere juridische strijd tegen Samsung die volgde. De productie van de iPhone en iPad hadden namelijk in gevaar kunnen komen, omdat Samsung een belangrijke leverancier was van onderdelen voor beide apparaten

Voor Steve Jobs was de maat in april 2011 echter vol toen bleek dat Samsung niet alleen niks deed met hun klachten, maar daarnaast de Galaxy Tab lanceerde die eveneens inbreuk op patenten van Apple zou maken.

Lees meer over:
Tip de redactie