AMSTERDAM - De prijzen van DDR-geheugenmodules blijft dit jaar verder stijgen, al neemt het tempo van de prijsstijging flink af, zo voorspellen analisten. Het jaar 2002 lijkt daarom voor geheugenfabrikanten een stuk stabieler en winstgevender te worden.

De weer aantrekkende populariteit van DDR Dram zorgt voor optimisme, zo schrijft Zdnet. Pc- en moederbordfabrikanten begonnen massaal met het opkopen van DDR-geheugen, wat voor een snelle prijsstijging zorgde. Naar verwachting zal deze prijsstijging voorlopig niet tot staan worden gebracht.

"Het is goed om te zien hoe gezond dit jaar is, voornamelijk dankzij de toeleveringssituatie," aldus Tom Quinn, vice-president marketing bij Samsung, dat ongeveer 21 procent van al het werkgeheugen fabriceert.

Begin 2000 voorspelden analisten een tekort op de geheugenmarkt, en daardoor hogere prijzen.Maar in augustus 2000 kwam er een onverwachte dip in de afname van pc's. Van oktober 2000 tot maart 2001 daalden de prijzen met bijna 75 procent..Na een daling met nog eens 60 procent waren sommige fabrikanten zelfs genoodzaakt hun modules met verlies te verkopen.