AMSTERDAM - De pas gestopte weblog Geenstijl.nl is de grote winnaar van de weblogverkiezing voor Nederlandstalige weblogs. De weblog won maar liefst negen awards van de 22 prijzen, waaronder de 'Beste collectieve weblog', 'Best geschreven content' en 'Meest originele content'. "Je hoeft geen fan te zijn om te erkennen dat het spraakmakende GeenStijl de toonaangevende weblog in Nederland is, eh, was. Storend en sensationeel," aldus de jury.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Ook na het stoppen lijken de webloggers van GeenStijl.nl aan hun anonimiteit te hechten. Bij de prijsuitreiking in het Museum voor Communicatie in Den Haag waren de grote winnaars tegelijk de grote afwezigen. Er kwamen ongeveer 40 webloggers op de uitreiking af.

Klik hier voor de winnaars.

Ook weblog Retecool.com mocht niet klagen. De weblog werd door het publiek verkozen tot 'Beste mannelijke weblog', 'Beste vormgeving' en kreeg van het publiek de 'Lifetime award'.

De weblog Mijnkopthee.nl werd door de jury rijkelijk beloond met onder andere awards voor 'Beste weblog', 'Beste vormgeving' en 'Beste mannelijke weblogger'.

De Dutch Bloggies vonden zaterdag voor de vierde keer plaats in Den Haag. De organisatoren noemden de uitreiking een groot succes: "Alhoewel het de eerste keer was dat de awards fysiek uitgereikt werden, staat al vast dat volgend jaar de uitreiking weer op een dergelijke, maar wellicht zelfs groter opgezette manier worden uitgereikt."