DEN HAAG - Ruim vierhonderd mensen hebben een bericht achter gelaten op het felicitatieregister van het Koninklijk Huis. Dat meldde de Rijksvoorlichtingsdienst zaterdag.

Veel mensen willen het paar een hart onder de riem steken. "Na regen komt zonneschijn", schreef iemand. Een ander adviseerde zo snel mogelijk te vergeten "wat achter u ligt". Voor anderen "blijven jullie prins en prinses". Velen hopen dat de pers het paar voortaan met rust zal laten.

Bruidsjurk

Ook komen opmerkingen over de bruidsjurk binnen. Iemand omschreef de japon als "bijzonder vrolijk en fleurig". "De jurk is prachtig voor zo'n mooie nieuwe prinses." Een ander vond de jurk klassiek en toch weer vlot. "Doet me denken aan mijn eigen keuze als bruidsjurk vorig jaar", aldus deze mevrouw.

'Sprakeloos'

Het bruidspaar maakte veel gevoelens los. "Ik was sprakeloos; wat een plaatje jullie als bruidspaar!!" Een ander vond het ontroerend om Mabel te zien stralen bij het huwelijk. "Het is zo jammer dat het Nederlands volk op dit moment niet en masse het respect voor jullie heeft dat jullie verdienen. Maar ik weet zeker dat ze de komende jaren 'om' zullen gaan, omdat jullie allebei veel in je mars hebben. Mijn respect hebben jullie in ieder geval", noteerde deze man op www.koninklijkhuis.nl.