HAMBURG - De Duitse justitie is een onderzoek begonnen naareen vrouw en haar vriend die haar 8-jarige dochter te koop hebbenaangeboden op de veilingsite eBay. Dat heeft de krant Der Spiegeldinsdag op zijn website gemeld.

Het stel plaatste zaterdag de advertentie met een foto van hetmeisje op de veilingsite. Volgens de politie hebben ongeveerhonderd gebruikers van eBay de advertentie aangeklikt. Twee van henmeldden het aanbod bij de politie.

In de tekst stond onder meer: "Men kan met haar spelen, haar opeen barbecueparty opeten of doorverkopen aan zigeuners. Ze is eenecht werkend speeltje." De inzet was 1 euro. Toen de politie deadvertentie van de site liet verwijderen, was het hoogste bod 25,50euro.

De 35-jarige partner van de moeder zei dat de aanbieding alsgrap was bedoeld. Hij had in overleg met haar willen testen wat erallemaal kon op eBay. Een woordvoerster van de veilingsite zeitegen Der Spiegel dat eBay elke poging verboden waar te verhandelenafkeurt. De advertentie was dan ook "zo snel mogelijk" van desite verwijderd.