AMSTERDAM - De populaire weblog www.geenstijl.nl zal naar alle waarschijnlijkheid stoppen. Reden hiervoor is dat een voormalig redacteur is mishandeld. Dat meldt de weblog op haar site.

Volgens Geenstijl drongen drie onbekenden maandagavond om elf uur de woning van de voormalige logger binnen. Zij bewerkten 'De Chileen', het pseudoniem van de logger, met een honkbalknuppel.

De leden van Geenstijl schrijven dat zij geen zin meer hebben om verder te gaan met de site. Kennelijk is het in Nederland onmogelijk om je mening te geven, aldus de verklaring op de site. Verder geven ze aan dat er ook bedreigingen zijn geuit naar andere redactieleden van Geenstijl.

Geschokt

Weblogster IJsqueen van IJsqueen.com is geschokt: "Ik zat bijna te janken toen ik het hoorde. Ik heb zelf ook geen vrienden gemaakt, niet zo erg als bij Geenstijl, maar je moet er toch niet aan denken."

"Ik vind de tijdelijke stop wel gepast: De jongens zijn zich rotgeschrokken en ik ook. Bedreigingen zijn ook mij niet vreemd en ik begrijp volkomen dat dit een wrange nasmaak achterlaat."

Ook Steve van weblog Volkomenkut.com is wel eens bedreigd: "Via het mailscript op VK (Volkomenkut) komt weleens een bedreiging binnen, maar het is altijd wel duidelijk uit welke hoek de mailtjes komen."

Volgens Retecool.com gaat het naar omstandigheden goed met de redacteur. "waarschijnlijk kan hij vandaag weer naar huis. Tijdens de aanval hebben de daders 'GeenStijl' genoemd".

Geenstijl is binnen een jaar uitgegroeid tot de populairste weblog van Nederland. De publicaties op de site kenmerkten zich door goed eigen onderzoek en een scherpe toon. In het jaar van haar bestaan publiceerde de weblog via het internet een aantal primeurs. De meest spraakmakende was het gegoochel met cijfers van antirook organisatie Stivoro.