HAMBURG - Lufthansa biedt aan het eind van dit jaar toegang tot internet in op enkele vluchten. Het toestel, een Boeing -400 met 380 zitplaatsen, is al uitgerust met een breedbandverbinding.

Het wachten is nog op gegarandeerde satellietontvangst boven de hele Noord-Atlantische Oceaan. Lufthansa werkt in dit project samen met Boeing. De Amerikaanse vliegtuigbouwer heeft een speciale antenne ontwikkeld die een internetverbinding levert via de satelliet.

Het systeem biedt de passagiers behalve internet ook e-mail en toegang tot het intranet van hun eigen bedrijf. Tijdens een proefperiode van enkele maanden wil Lufthansa de interesse peilen. Het is de bedoeling al volgend jaar te beginnen met het installeren van het systeem in alle vliegtuigen voor lange afstanden.

Eigen pc

In eerste instantie krijgen de passagiers een computer van de maatschappij, maar later kunnen ze hun eigen pc gebruiken.

KLM liet in een reactie weten op dit moment geen plannen te hebben voor het aanbieden van internet. "Maar we volgen de markt continu. Als de vraag bij passagiers groot is, gaan we erover nadenken", aldus een woordvoerster van de maatschappij.