AMSTERDAM - Fans van Michael Jackson in de Verenigde Staten beleefden afgelopen vrijdag de schrik van hun leven toen zij het bericht ontvingen dat hun grote idool zelfmoord zou hebben gepleegd, meldt Handbag. Een website, die beheerd wordt vanuit Londen, meldde onder het kopje Breaking News: 'Zanger Michael Jackson dood gevonden'.

Gelukkig voor de vele tranen latende fans bleek het bericht een zogeheten 'canard', een leugen dus. Voordat de fans dit te horen kregen, moesten zij eerst lezen dat de van seksueel misbruik beschuldigde zanger een overdosis slaappillen zou hebben genomen, waarna hij een hartaanval zou hebben gekregen. Ook de Nederlandse radiozender Yorin FM trapte in deze leugen. Vrijdagmiddag werd er omgeroepen dat de zanger dood zou zijn.

De woordvoerder van de zanger haastte vervolgens het verhaal te ontkrachten. "Het is een leugen, Michael is gezond en wel. Het verhaal is gewoon een gerucht vanuit Londen. En daar zijn we helemaal niet blij mee", aldus de woordvoerder. Het is niet bekend of Jackson nog stappen zal ondernemen tegen de beheerders van de site.