AMSTERDAM - Lindows gaat Linspire heten, zo meldt Open Source Magazine. Lindows zou woensdag de nieuwe naam bekendmaken, maar door een truc is de naam al bekend voor de officiële lancering.Door simpelweg het volgnummer van de persberichten op Lindows.com op te hogen met één nummer kon het persbericht dat nog verstuurd moest worden al gelezen worden.

De Amerikaan Michael Roberton richtte in 2002 het bedrijf Lindows op en wilde hiermee de strijd aangaan met Microsoft. Lindows is een Linux-besturingssysteem waarop Windows-programma's probleemloos moeten kunnen draaien. Ook qua interface lijkt Lindows erg op Microsoft's Windows.

Microsoft sleepte Lindows in maart voor de rechter. De rechter gaf de softwaregigant gelijk en Lindows moest een andere naam bedenken.

In Amerika is Lindows vele malen populairder dan in Europa. De grootste supermarktketen van de wereld, Wal-Mart, leverde een tijd lang uitsluitend computers met het Lindows-besturingssysteem. Wal-Mart is inmiddels overgegaan met het verkopen van pc's met Windows XP.