AMSTERDAM - Martin K., alias Martin de Stotteraar, heeft vanuit zijn cel een website gebouwd waarop een orginele 112-geluidsband staat van een moord die hij heeft gepleegd. Op het geluidsfragment is te horen hoe een wanhopige vrouw naar 112 belt en om hulp smeekt. "Mijn ex staat buiten met een pistool." Gedurende het gesprek klinken er schoten.

Het geluidsfragment op de site van Martin K. staat achter een betaalpoort (80 eurocent per minuut). De weblog Geenstijl.nl heeft het geluidsfragment echter gekopieerd en op hun eigen servers gezet. "Het is toch belachelijk dat een gedetineerde geld verdient aan zijn eigen moord? Een crimineel die uitgaat van het principe: 'de een zijn dood is de ander zijn brood' heeft er vast geen bezwaar tegen wanneer we hem dat brood nu even ontnemen. Want dit gaat echt alle grenzen te buiten," aldus een van de makers van Geenstijl.

Martin K. zat jaren in de cel omdat hij in een Volendams café Peter Giesbergen doodsloeg met een barkruk. Toen hij vrijkwam vermoordde hij Mike Priem, de nieuwe partner van zijn ex-vriendin. Hij kreeg hiervoor 14 jaar celstraf.

Vorig jaar kwam Martin K. al in het nieuws toen hij vanuit zijn cel een soort escortservice voor gevangenen runde.