AMSTERDAM - De Nederlandse ict-sector heeft een tekort van ruim drieduizend ict'ers. Dit blijkt uit de jaarlijkse ICT Marktmonitor is opgesteld door de branchevereniging Nederland-ICT.

In 2001 is de it-sector met 1,6 procent gedaald tot 11,28 miljard euro. De Nederlandse telecommunicatiesector behaalde in 2001 een groei van 5.7 procent, aanmerkelijk lager dan de 10,8 procent in het jaar daarvoor.

Voor 2002 wordt voor de gehele ict-sector een groei van ongeveer drie procent verwacht tot een omvang van ruim 27 miljard euro. De it-sector zal daarin naar verwachting een groei kennen van rond de 4 procent, terwijl de telecommunicatiesector een maximale groei van 3 procent zal behalen.

De markt van vaste telefonie groeit nauwelijks nog, zo constateert de branchevereniging. Wel is er in 2001 een zeer sterke stijging opgetreden in het dataverkeer (130%). Deze groei komt vooral door de verbeterde mogelijkheden om dataverkeer te registreren.

/NET'Miljoenen extra uittrekken voor ICT-onderzoek'Verwachtingen IT-sector voor 2001 niet somberBrancheverenigingen smelten samen in Nederland-ICT