DIEMEN - Een echtpaar uit Diemen zou meer dan 100 mensen via internet hebben opgelicht door de valse verkoop van concert-, voetbal- of festivalkaarten.

De Amsterdamse politie heeft de 24-jarige vrouw en haar 33-jarige man vrijdag aangehouden.

Het oplichtersduo maakte zijn slachtoffers door te reageren op oproepen voor kaartjes op de internetsite Marktplaats. Geheel te goeder trouw maakten mensen geld over, maar de beloofde kaarten kregen ze nooit. ''Qua aantal slachtoffers is dit echt een grote zaak'', zegt Dennis de Meijer van de Amsterdamse politie, die het onderzoek leidde.

De zaak kwam in juni aan het rollen toen de politie Noord-Holland en Rotterdam enkele aangiften van oplichting doorstuurden naar het korps in Amsterdam. Telkens kwam de vrouw uit Diemen in beeld. Uit onderzoek bleek dat zij samen met haar partner nog veel meer mensen had gedupeerd.

Aangiften

Meijer: ''Binnen een paar weken hadden we tientallen aangiften van oplichting achterhaald waarbij het tweetal vermoedelijk een rol speelt.'' Intensiever speurwerk maakte duidelijk dat het stel bij ruim 100 oplichtingszaken is betrokken.

Daarbij keek de recherche naar websites als opgelichtopinternet.nl, waar mensen elkaar voor internetfraudeurs kunnen waarschuwen.

De slachtoffers komen uit het hele land. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. Op mijnpolitie.nl is via de naam of het rekeningnummer te controleren of eerder aangifte van internetoplichting tegen iemand is gedaan.