AMSTERDAM - Blackberry is in de twee dagen na de onthulling van nieuwe smartphones en het platform Blackberry 10 ruim 17 procent van zijn waarde verloren.

In maand voorafgaand aan de aankondiging van de Blackberry Z10, Q10 en het nieuwe platform Blackberry 10 zat de koers van het bedrijf link in de lift.

Begin januari stond het aandeel op ongeveer 11,50 dollar. Dat steeg vervolgens tot een hoogtepunt van 18 dollar, maar begon daags voor de definitieve presentatie alweer te dalen.

De details die Blackberry woensdag bekendmaakte hebben daar geen verandering in gebracht.

1,5 miljard

Het aandeel sloot dinsdag, de dag voor de presentatie, op 15,71 dollar. Woensdag sloot de beurs enkele uren na de persconferentie van Blackberry al op bijna 12 procent lager om vervolgens donderdag uit te komen op 12,98 dollar. Een daling van in 17,4 procent in twee dagen.

Het bedrijf heeft daarmee bijna 1,5 miljard dollar in waarde verloren. De totale waarde van Blackberry, dat voorheen Research In Motion heette, is nu 6,68 miljard dollar.

Vodafone meldde donderdag aan NU.nl dat de Blackberry Z10 begin maart in de Nederlandse winkels ligt. Over de Q10 is nog niets bekend.

Lees meer over de Z10 en Q10

Lees meer over Blackberry 10