AMSTERDAM - Steeds meer internetgebruikers maken gebruik van online dating sites, dit meldt online onderzoeksbureau Multiscope. Binnen het dating segment is Relatieplanet met afstand marktleider. Deze site trekt ongeveer 1 miljoen unieke bezoekers per maand en neemt daarmee een 73e plaats in op de algemene ranking.

Lexa en het MSN Dating kanaal, verzorgd door Match (match.msn.nl), completeren de top 3. Nieuwkomer in maart is Meetic (nl.meetic.com). Meetic is een van origine Frans bedrijf en heeft sites in de belangrijkste Europese landen.

De opkomst van online dating maakt deel uit van een bredere 'social networking' trend. Voorbeelden van dergelijke sites zijn Schoolbank (positie 15) en het recent gelanceerde Workmates (positie 213). Ook het online smoelenboek Cu2 (positie 66) en de forums van Fok (positie 153), Tweakers (positie 185) en Startpagina (positie 106) zijn al enige tijd vaste waarden in de Multiscope Visiscan ranking.

Internationaal krijgt Orkut van Google veel media aandacht. Tot op heden surft echter minder dan 3 procent van de Nederlandse internetgebruikers naar deze site.