AMSTERDAM - De website mp3zoekmachine.nl is woensdag op last van Stichting Brein (Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland) gesloten. Op de populaire mp3-website konden bezoekers zoeken naar links van duizenden muziekbestanden.

De website was al vanaf maart 2004 niet meer actief, maar nu stichting Brein de maker van de website heeft gedreigd met een kort geding is er definitief een einde gekomen aan mp3zoekmachine.nl.

"Deze week heeft Stichting Brein gedreigd met een kort geding tegen MP3ZoekMachine.nl. Hoewel we vinden dat er niets mis is met het aanbieden van een zoekmachine, hebben we geen trek in de kosten die gepaard gaan met een juridisch gevecht met Brein. We hebben daarom besloten deze site uit de lucht te halen," zo is te lezen op de site.

Stichting Brein is van mening dat het aanbieden van links naar illegale muziekbestanden strafbaar is. "Door op deze wijze muziekwerken ter beschikking te stellen maakte de websitehouder inbreuk op de rechten van de rechthebbenden, aan wie voor deze vorm van exploitatie niet om toestemming was gevraagd."

Behalve de websitehouder werd ook zijn serviceprovider gevraagd maatregelen te nemen.