AMSTERDAM - Telfort kampt met problemen rond de snelheid van internetverbindingen. Klanten klagen dat het internet soms te traag is om video's van Youtube en Uitzending Gemist te bekijken.

KPN, het moederbedrijf van Telfort, bevestigt de problemen tegenover NU.nl na tal van meldingen op diverse fora.

"We zien inderdaad dat de snelheid van de internetverbinding op piekmomenten afneemt. Een deel van onze klanten merkt dit, maar niet allemaal. Dit verschilt per regio", aldus KPN.

Gebruikers melden dat bij een abonnement van 50 Mbps de snelheid 's avonds en in het weekend, als veel mensen thuis zijn, soms niet eens boven de 1 Mbps uitkomt en ze daarom geen hoge kwaliteit video's kunnen bekijken.

Oorzaak en impact

Het lijkt dus te gaan om een capaciteitsprobleem, maar dat kan nog niet bevestigd worden. "Op dit moment wordt er nog onderzoek gedaan naar de oorzaak en impact. Er worden de komende week meerdere onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd die ervoor moeten zorgen dat de reguliere internetsnelheden weer worden bereikt."

De eerste klachten kwamen binnen op 21 december. KPN laat weten dat de tv- en telefoniediensten naar behoren functioneren.