AMSTERDAM - Netflix komt voorlopig nog niet naar Nederland. Op z'n vroegst eind 2013 of 2014 zou de streaming videodienst zijn intrede doen.

Dat blijkt uit een brief (pdf) die het bedrijf verstuurd heeft naar investeerders.

Netflix zocht eind 2012 al naar Nederlandse werknemers. Dat zou wijzen op een introductie in ons land. In de brief wordt Nederland niet bij naam genoemd, maar wordt wel duidelijk dat de internationale uitrol voorlopig op een laag pitje staat.

"Voor in de eerste helft van 2013 staan geen internationale lanceringen gepland. We onderzoeken de uitbreiding naar diverse markten voor eind 2013 en 2014, maar er zijn nog geen beslissingen genomen", aldus Netflix in de brief die Tweakers.net ontdekte.

Internationale kansen

Het bedrijf noemt de lancering in Scandinavië waar Netflix in 2012 geïntroduceerd werd 'erg succesvol'. "Dit bevestigt ons geloof in de grote internationale kansen voor onze dienst."

Behalve in de Verenigde Staten is de streaming videodienst nu actief in Groot-Brittannië, Ierland en Scandinavië. Via Netflix kunnen online films bekeken worden. Dat kan via de site of met apps voor onder meer iOS, Android, smart tv's, blu-ray-spelers, de Playstation 3, Xbox 360, Wii of Apple TV.