Groei aantal Ideal-transacties neemt af

AMSTERDAM - De groei van het aantal betalingen via Ideal is ook in 2012 flink gestegen, maar de groei neemt wel fors af.

Dat blijkt uit cijfers die betaalorganisatie Currence maandag bekendmaakte.

Doordat Nederlanders steeds meer kopen via webwinkels is het gebruik van Ideal met een kwart toegenomen, laat Currence weten. In 2012 werd 117,2 miljoen keer met Ideal afgerekend tegen 93,9 miljoen het jaar ervoor.

De groei pakt echter lager uit dan de afgelopen jaren. Zo steeg het aantal transacties in 2011 met 36,5 procent en in 2010 zelfs met ruim de helft.

De totale omzet die met Ideal is betaald, bedroeg het afgelopen jaar ruim 8,8 miljard euro. In 2011 was dat nog 6,8 miljard euro. De waarde van een gemiddelde betaling is ten opzichte van 2011 slechts fractioneel gestegen en komt uit op circa 74,20 euro.

Beweeg de cursor over de lijn om de aantallen te zien. De gegevens zijn afkomstig van deal. Bekijk hier een grote versie. - (c)NU.nl/Jerry Vermanen

Beweeg de cursor over de lijn om de aantallen te zien. De gegevens zijn afkomstig van deal. Bekijk hier een grote versie. - (c)NU.nl/Jerry Vermanen

Mobiel

Ook voor 2013 verwacht Currence dat Ideal verder zal groeien. Vooral het toenemende gebruik van de smartphone en tablet werkt online shoppen in de hand, zegt de organisatie. Hierdoor zijn consumenten voor hun online aankopen niet langer gebonden aan hun eigen locatie en kunnen zij overal en altijd online kopen.

Eind 2011 introduceerde ING in samenwerking met Currence een mobiel versie van Ideal. Ook Rabobank deed al onderzoek naar Ideal Mobiel.

Lees meer over:
Tip de redactie