AMSTERDAM - Net als veel andere gratis internetaanbieders denkt ook My Web eraan zijn leden binnenkort geld te vragen voor internettoegang. Dat zei bestuursvoorzitter G. Beijer van moederbedrijf Macintosh Retail Group donderdag in een toelichting op de definitieve jaarcijfers van de winkelgroep.

My Web

De cijfers weken niet af van de voorlopige cijfers die Macintosh in januari presenteerde. Toen meldde het bedrijf uit Maastricht ook al zijn fietswinkels Bike World te willen verkopen en de deuren van vestigingen van Superconfex te gaan sluiten.

In Nederland blijft slechts één filiaal, die in het Limburgse Stein, over. De goedkope modezaak blijft wel met enkele tientalle winkels in België aanwezig.

Geen overnames

In totaal wil Macintosh dit jaar 90 winkels sluiten. Maar er moeten er ook 25 á 30 bijkomen. Vooral met de Franse woonwinkels GP Decor, de 'rijzende ster' van de groep, wil Macintosh fors uitbreiden.

De belangrijkste groei van het concern zal in de toekomst echter van nieuwe overnames moeten komen, geeft Beijer toe. Voorlopig heeft dat echter geen prioriteit. Dit jaar denkt het bedrijf een iets lagere of gelijke omzet als vorig jaar te realiseren.

Macintosh spreekt geen winstverwachting uit wegens de onzekere economische ontwikkelingen. Beijer verwacht dat een eventuele verbetering van het resultaat zich pas op zijn vroegst in de tweede helft van dit jaar zal voordoen.

/NETKledingverkoop blijft Macintosh kopzorgen gevenGratis providers scoren kwalitatief weer zeer goed