AMSTERDAM - Regionale omroepen gaan gezamenlijk een app produceren waarop al hun nieuws samen wordt gevoegd.

Dat meldt de Volkskrant op maandag.

De omroepen werken al geruime tijd samen op technologisch gebied en het is volgens Marcel Oude Wesselink, hoofdredacteur van RTV Oost, een logisch gevolg om samen één app te gaan maken.

"We vormen met alle omroepen samen de grootste redactie binnenland van Nederland", zegt Oude Wesselink in de krant. "De nieuwsapp is een belangrijke ontwikkeling om de ouderwetse regionale grenzen te overschrijden."

Provinciegrenzen

Volgens Oude Wesslink is het achterhaald om de provinciegrenzen aan te houden voor nieuwsvoorziening. "Waarom zouden we alleen over Zwolle berichten, terwijl aan de andere kant van de IJssel het nieuws voor Zwollenaren net zo interessant is? De moderne nieuwsconsument wil zelf bepalen welk nieuws hem toekomt."

Via geografische coördinaten zal het nieuws traceerbaar zijn. Door bijvoorbeeld op de woon- of werkplaats te klikken wordt het nieuws ter plaatse aangeboden. Ook blijft het mogelijk om het nieuws uit de regio's apart van elkaar te selecteren.

De app wordt gratis en zal voor alle besturingssystemen beschikbaar zijn. Naar alle waarschijnlijkheid zal de eerste versie in april verschijnen.