HONGKONG - Bijna een half miljard mensen in de hele wereld had vorig jaar vanuit hun huis direct toegang tot internet. Dat heeft het onderzoeksbureau Nielsen/NetRating donderdag gezegd.

Volgens het bureau konden eind vorig jaar 498 miljoen mensen op internet surfen. Vooral in Azië steeg het aantal internetsurfers snel. Alleen al in de laatste drie maanden van 2001 is het gebruik hier met 5,6 procent gestegen ten opzichte van het kwartaal daarvoor.

Ook Europeanen gaan steeds meer internetten. Hier steeg het aantal aansluitingen vorig jaar met 4,9 procent. In Zuid-Amerika en de Verenigde Staten groeide het aantal aansluitingen met respectievelijk 3,3 en 3,5 procent.

Koploper

Noord-Amerika telt met 40 procent van het totaal nog steeds de meeste internetaansluitingen. Europa, het Midden-Oosten en Afrika nemen 27 procent van het totaal voor hun rekening.

In Singapore heeft 60 procent van de vier miljoen zielen tellende bevolking een aansluiting. In India, met een bevolking van ongeveer een miljard mensen, heeft 7 procent toegang tot het 'werelddorp'.

/NETVierhonderd miljoen mensen wereldwijd op internetBijna 300 miljoen internetters over de wereld