AMSTERDAM - De website vuurwerkoverlast.nl is donderdag meerdere keren uit de lucht gegaan.

Te veel mensen probeerden tegelijkertijd de site vuurwerkoverlast.nl te bezoeken. De servers konden dat niet aan. In de nacht van woensdag op donderdag was de site ook al urenlang onbereikbaar.

De teller van het aantal meldingen staat donderdagochtend op bijna 23.000. Dat meldt Arno Bonte, fractievoorzitter van GroenLinks in Rotterdam en met zijn partij betrokken bij de oprichting van het meldpunt. De teller van het aantal meldingen stond donderdagmiddag op ongeveer 25.000.

Ongeveer 85 procent van de klachten is serieus, aldus Bonte. Bij de overige meldingen gaat het om verzonnen klachten en berichten van mensen die laten weten dat ze het niet eens zijn met het meldpunt.

Politie

Inwoners van Beverwijk, Heemskerk en Uitgeest die overlast ervaren van vuurwerk, kunnen dat vanaf vrijdag bij de politie melden via Twitter. Ze kunnen een tweet sturen met de hashtag #vwlast. Agenten in de regio IJmond-Noord houden de tweets tussen 13.00 en 22.00 uur actief in de gaten.

Het melden van vuurwerkoverlast via Twitter is een experiment, liet een woordvoerster weten. Zij kent geen andere politieregio's die dit ook al doen. Twitteraars krijgen in principe via een tweet een reactie op hun melding. Het is dan wel belangrijk dat ze de locatie en het tijdstip in hun tweet vermelden.

Mensen kunnen daarnaast als vanouds telefonisch klagen over vuurwerkoverlast. Voor andere incidenten vraagt de politie mensen ook gewoon te bellen, en die niet via Twitter de wereld in te sturen.