AMSTERDAM - Ook UPC wil mobiel internet aanbieden via de modems van internetklanten. Deze modems zouden dan ingezet worden als wifi-hotspots.

Dat bevestigt Maaike Scholten, woordvoerder van UPC, desgevraagd tegenover NU.nl naar aanleiding van een bericht van Emerce.

Het bedrijf is momenteel de mogelijkheden aan het onderzoek en stelt de functionaliteit in de eerste helft van 2013 te willen uitrollen.

Door het openstellen van modems kunnen anderen klanten gebruikmaken van het signaal met bijvoorbeeld hun smartphone. Het thuisnetwerk blijft altijd van het nieuwe signaal gescheiden en zal volgens UPC geen hinder van de extra gebruikers ondervinden.

Ziggo hanteert dezelfde aanpak en voert momenteel een test uit in Groningein. UPC laat weten met interesse naar de test te kijken.

Bij Ziggo kunnen alleen klanten die zelf hun modem beschikbaar stellen gebruikmaken van de wifi-hotspots. Of dat bij UPC ook zo is en of de openstelling optioneel is, is niet bekend. Scholten kon verder geen details bekendmaken.