AMSTERDAM - Instagramfoto's kunnen niet meer via Twitter bekeken worden. Gebruikers moeten nu op een link klikken om via Instagram zelf de plaatjes te bekijken. De previewmogelijkheid is verwijderd.

Dat laat Twitter weten nadat er ophef was ontstaan over de verdwenen afbeeldingen.

Voorheen verscheen in de tijdlijn op Twitter een voorbeeld van de Instagramfoto die geüpload was. De originele versie kon dan via Instagram zelf bekeken worden.

De previewversie is per direct verwijderd waardoor bezoekers altijd door moeten klikken naar een aparte site om de bewerkte foto’s te bekijken. Instagram heeft nog niet gereageerd op de wijziging.

Eigen filters

"Instagram heeft de foto-integratie met Twitter uitgeschakeld", aldus Twitter in een verklaring. "Daarom verschijnen foto’s niet meer in tweets of de fotogalerij van gebruikers."

Er verschijnen de laatste tijd regelmatig geruchten over eigen fotofilters van Twitter. Daarmee zou de website direct de concurrentie aangaan met Instagram dat vooral draait om de filters waarmee foto's bewerkt kunnen worden. Of dat reden is voor het uitschakelen van de integratie, is onbekend.

Facebook nam Instagram eerder dit jaar voor 1 miljard dollar over.