AMSTERDAM - Muziekdienst Spotify wil zijn gebruikers meer nieuwe muziek laten ontdekken en heeft daarom een aantal nieuwe functies toegevoegd.

Dat kondigde mede-oprichter Daniel Ek donderdag aan op een persconferentie, melden diverse media waaronder Techcrunch.

Zo komt er een speciale pagina in het programma die muzieksuggesties geeft op basis van muziek die de gebruiker heeft geluisterd.

Daarnaast wordt het mogelijk om artiesten en andere bekende mensen te volgen. Op die manier kunnen gebruikers afspeellijsten beluisteren van de artiesten en beroemdheden.

Ook zal de muziekdienst een pushbericht sturen wanneer een artiest die wordt gevolgd door een gebruiker nieuwe muziek publiceert op Spotify.

Metallica

Naast nieuwe functies maakte het bedrijf ook bekend dat ook muziek van Metallica eindelijk beluisterd kan worden op Spotify. De band heeft zich lang verzet tegen online muziekdiensten als Spotify.

Opvallend is dat het nieuws werd aangekondigd door Lars Ulrich, de drummer van Metallica, en Spotify-bestuurslid Sean Parker, de oprichter van de inmiddels opgeheven muziekdienst Napster.

In 2000 won Metallica een rechtzaak tegen de gratis muziekdienst Napster, waarna de gratis versie van het programma ophield te bestaan.