GUATEMALA - Softwarepionier John McAfee heeft donderdag in Guatemala een tijd lang doorgebracht in een ziekenhuis. Inmiddels is hij weer ontslagen.

Volgens zijn advocaat zou de softwarepionier twee lichte hartaanvallen hebben gehad. De arts gaf echter aan dat dit niet het geval was. Onderzoek wees uit dat McAfee last heeft van hoge bloeddruk en angstaanvallen, maar hartproblemen waren niet aan de orde.

McAfee, die vecht tegen zijn uitlevering naar Belize - waar hij woont -, werd op een brancard een bureau van de immigratiedienst uitgedragen.

Hij zat daar sinds woensdag vast nadat hij was opgepakt omdat hij illegaal het land was binnengekomen.

De regering van Guatemala is van plan McAfee uit te leveren aan Belize, zei minister Harold Caballeros van Buitenlandse Zaken donderdag. Belize wil McAfee horen over de moord op zijn buurman, de Amerikaanse zakenman Gregory Faull, op 11 november.

De antivirusontwikkelaar zei dat hij uit Belize vluchtte, omdat hij vreesde dat hij na zijn arrestatie in Belize zou worden vermoord. President Otto Pérez Molina zei donderdag dat Guatemala McAfee geen politiek asiel zou verlenen.