AMSTERDAM - Apple zal een nieuwe Apple Store gaan openen in Den Haag. Het nieuwe filiaal moet nog groter worden dan de Apple Store in Amsterdam.

Dat meldt iPhoneclub op basis van anonieme bronnen. De contracten zouden inmiddels getekend zijn.

De tweede officiële Apple-winkel van Nederland zou gevestigd worden in de Haagse Passage, een winkelgebied met oude panden vlak naast de Spuistraat, de hoofdwinkelstraat van Den Haag. Apple zou drie panden willen kopen.

Zo zou Selexyz-boekhandel Verwijs (locatie) overgenomen worden en ook de twee aangrenzende winkelpanden, Ecco en een damesmodezaak, zullen verdwijnen. In totaal kan de oppervlakte van de nieuwe Apple Store die van de Amsterdamse vestiging (2500 vierkante meter) overtreffen.

Alleen boekhandel Verwijs beschikt al over een oppervlakte van 1750 vierkante meter.

Eerdere geruchten

De komst van de Apple Store in Den Haag werd eerder al genoemd door Wiebe de Jager, directeur van uitgeverij Eburon, zo merkte iPhoneclub op. Hij meldde op Twitter dat het filiaal van Selexyz plaats zou gaan maken voor een 'Apple Superstore'.

Ook diverse vacatures die onlangs online verschenen wezen op de opening van een nieuwe Apple Store. Den Haag zou daarbij ook als locatie genoemd zijn.

Apple heeft niet op de geruchten gereageerd.