Live televisie via Xbox 360 naar Nederland

AMSTERDAM - Microsoft gaat in Nederland snel live televisie van 'de grote partijen' aanbieden via de Xbox 360. Ook zijn er samenwerkingen met RTL XL, Eredivisie Live en Pathé Thuis.

Dat laat Monika Popieluch, Communication Coördinator bij Microsoft, desgevraagd aan NU.nl weten.

In een persbericht maakt Microsoft donderdag bekend dat naast het al aangekondigde aanbod van RTL XL ook content van Eredivisie Live en Pathé Thuis wordt toegevoegd aan het lokale aanbod op de Xbox 360.

Ook stelt Microsoft in de verklaring dat live televisie kijken 'in de nabije toekomst' mogelijk moet zijn.

Afspraken

"We voeren gesprekken met aanbieders van live televisie", bevestigt Popieluch tegenover NU.nl "Eigenlijk zijn de afspraken al rond, maar zijn nog niet alle details duidelijk. Je mag ervan uit gaan dat het aanbod van de grote partijen te zien al zijn."

Popieluch wil niets zeggen over een exacte lanceerdatum, maar stelt dat alle aangekondigde diensten uiterlijk in het voorjaar van 2013 beschikbaar moeten zijn.

In onder meer de Verenigde Staten is het al langer mogelijk via de console tv te kijken. Hoe in Nederland betaald moet gaan worden voor het tv-aanbod is onbekend. Daarover kan Microsoft nog niets zeggen.

Aanbod

In de loop van dit najaar en in het voorjaar van 2013 zal ook het aanbod van RTL XL, Eredivisie Live en Pathé Thuis toegevoegd worden aan de Xbox.

Via RTL XL kunnen programma’s van alle RTL-zenders teruggekeken worden. Eredivisie Live biedt live wedstrijden, waarbij per wedstrijd betaald moet worden. Met Pathé Thuis is het mogelijk om films te huren en te bekijken op de Xbox 360. Ook hier wordt per film betaald.

Microsoft probeer van de Xbox meer een entertainmentplatform in plaats van een gameplatform te maken. Onlangs werd bijvoorbeeld al Xbox Music toegevoegd.

Lees meer over:
Tip de redactie