ING voegt extra beveiliging toe aan internetbankieren

AMSTERDAM - ING gaat een extra laag beveiliging toevoegen aan internetbankieren om fraude te voorkomen.

Dat maakt de bank dinsdag bekend.

Nu loggen klanten in met een gebruikersnaam en wachtwoord. Daarnaast bestaat er de zogeheten TAN-code die via de sms verstuurd kan worden voor het uitvoeren van betalingen. Sommige klanten hebben een TAN-lijst met codes.

In de nieuwe situatie wordt in sommige gevallen ook om een PAC-code gevraagd als de gebruiker wil inloggen. Deze extra code is bijvoorbeeld nodig als de gebruiker wil inloggen van een nieuwe locatie.

Fraude

"Online fraude blijft onze aandachthouden en dit is één van de maatregelen om onze klanten hiertegen te beschermen", vertelt Max Mouwen, Directeur Verkoop en Service Internet bij ING. "Met de PAC-code kunnen we indien nodig extra verifiëren of de persoon die inlogt ook de persoon is die hij of zij zegt te zijn."

Bijvoorbeeld Google en Facebook maken al gebruik van extra verificatie als een gebruiker bijvoorbeeld vanuit het buitenland wil inloggen. Dit systeem word two factor-verification genoemd.

Variabelen

Er zijn bij ING naast de locatie nog meer variabelen waarbij om de PAC-code gevraagd wordt, maar die wil de bank niet prijsgeven.

ING-klanten die gebruikmaken van TAN-codes via de sms krijgen ook de PAC-code via de sms opgestuurd. De eerste code werkt dus voor transacties en de ander voor inloggen. Klanten met een TAN-lijst krijgen binnenkort een nieuwe lijst met nieuwe TAN- en PAC-codes.

De extra beveiliging geldt voor zowel particuliere als zakelijke klanten.

Lees meer over:
Tip de redactie