ING belooft 'nieuwe en verrassende functies' in apps

AMSTERDAM - Mobiel bankieren wordt de komende tijd leidend bij ING, zo blijkt uit aangescherpte strategie voor de Nederlandse markt.

"De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Daar wil ING op een innovatieve manier gebruik van maken, met als uitgangspunt 'mobiel eerst',", zo schrijft de bank in een persbericht.

Inmiddels gebruiken 1,2 miljoen klanten de verschillende apps van ING. Dat is 29,8 procent van het totale aantal gebruikers van internetbankieren. In juni waren dat er nog geen 600.000.

Hoewel de minderheid van de klanten gebruikmaakt van mobiel bankieren, zet ING er dus toch volledig op in. 

Trend

"Het gaat om de trend", legt een woordvoerder van ING aan NU.nl uit. "Mobiele gebruikers loggen veel minder in via web. We zien een jaar na de lancering van de eerste app nog steeds een enorme groei."

Internetbankieren blijft voor ING ook belangrijk, maar de focus komt op mobiel te liggen. Er zitten belangrijke verschillen tussen de gebruikers. Zo logt een gemiddelde gebruiker van de mobiele app 16 tot 18 keer per maand in terwijl dit bij gebruikers van de website slechts zes keer is.

Nieuwe functies

De bank belooft flink te gaan investeren in de applicaties, maar wil geen concrete plannen noemen. "We zullen de komende jaren op basis van de feedback en behoeftes van klanten de dienstverlening op dit vlak blijven verbeteren en uitbreiden."

Duidelijk is dat er nieuwe functionaliteiten aan de apps zullen worden toegevoegd. "We hebben een speciaal team dat alleen aan de apps werkt. De basis staat en nu wordt er nagedacht over extra's. Waarmee kunnen we de gebruikers verrassen?", legt de woordvoerder uit.

De meeste mensen gebruiken de mobiele apps overigens om hun saldo te checken, zo maakte ING eerder bekend. Maar er zou een stevige toename te zien zijn in het aantal klanten dat mobiele betalingen verricht.

Betalingen

In november 2011 werden de eerste apps gelanceerd. Drie maanden daarna werden er per dag zo’n 40.000 betalingen verricht. Nu zijn dat er zo’n 160.000.

Mobiel bankieren heeft bovendien positieve effecten zo stelde Michael Koutstaal, directielid bij ING, eerder: "Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders die gebruikmaken van een mobiel bankieren-app vaker op tijd betalen, minder rood staan en meer sparen."

Tip de redactie