AMSTERDAM - De Motion Picture Association of America (MPAA) heeft een Amerikaanse rechter gevraagd Megaupload-gebruikers geen toegang te geven tot hun bestanden.

Dat bleek tijdens een zitting in een rechtszaak rond Megaupload, zo meldt Cnet.

Kyle Goodwin, een Amerikaanse gebruiker van de website, probeert al sinds mei toegang te krijgen tot zijn eigen bestanden die hij opgeslagen had staan op de servers van Megaupload. De website is in januari offline gehaald op last van de FBI.

De servers zijn in beslag genomen en opgeslagen, gebruikers is toegang ontzegd. Zij kunnen daarom niet bij de bestanden. Op de servers staat ook auteursrechtelijk beschermd materiaal zoals films en muziek.

Auteursrechten

De MPAA heeft de rechter gevraagd om gebruikers niet opnieuw toegang te geven tot de servers. De organisatie wilde geen standpunt innemen in de zaak van Goodwin, maar liet weten nieuwe auteursrechtenschending te vrezen als alle gebruikers weer toegang krijgen tot de servers.

Wanneer de rechter uitspraak doet is niet bekend. De oorspronkelijke rechtszaak rond het offline halen van Megaupload is voorlopig uitgesteld tot maart 2013.

Paramount Pictures Corporation, Walt Disney Studios Motion Pictures, Twentieth Century Fox Film Corporation, Universal City Studios LLC, Sony Pictures Entertainment Inc. en Warner Bros. Entertainment zijn lid van de MPAA.