AMSTERDAM - Om de slechte dekking van 3G-netwerken op enkele Nederlandse treinstations te verbeteren, wil de NS providers helpen om de capaciteit te verbeteren.

Dat schrijft Melanie Schultz van Haegen, minister van Infrastructuur en Milieu, in antwoord op kamervragen van PvdA-Kamerlid Jacques Monasch.

Vooral op Utrecht Centraal zouden zich problemen voordoen. "Het probleem dat moet worden opgelost is dat de 3G-verbinding op Utrecht Centraal niet altijd snel genoeg werkt. Bellen gaat altijd goed, maar als veel mensen tegelijkertijd data downloaden gaat dit momenteel (te) traag", aldus Schultz van Haegen.

Om dit probleem op te lossen biedt NS al gratis wifi aan op de vier grootste stations van Nederland. Bovendien zouden er gesprekken worden gevoerd met telecomaanbieders om de capaciteit te verbeteren.

Meewerken

Eerder zei een woordvoerder van KPN in de Telegraaf dat de NS niet wilde meewerken aan een oplossing. Volgens Schultz van Haegen herkent KPN zich niet in die berichtgeving en heeft het zijn excuses aangeboden aan de NS.

Nog voor het eind van 2012 zou de situatie nu verbeterd moeten worden. Nog onduidelijk is hoe NS de providers precies wil helpen.