AMSTERDAM - Nadat Google in augustus al Gmail aan de resultaten van de zoekmachine toevoegde, kunnen gebruikers nu ook informatie uit Calender en Drive vinden.

De resultaten verschijnen alleen als een gebruiker ingelogd is en Google dus weet of er ook informatie uit Calender, Drive en Gmail gevonden kan worden.

De gegevens verschijnen in een apart vak op de resultatenpagina van Google.

Informatie uit de opslagdienst Drive of Calender verschijnt overigens ook in Gmail. Als er bijvoorbeeld gezocht wordt op een persoon, toont Gmail de meest recente e-mails, maar ook eventuele afspraken die in Calender staan.

Volgens Google is er sinds in augustus Gmail aan de zoekresultaten werd toegevoegd veel positieve feedback gekomen. Vanaf dinsdag loopt er een test waarin dus ook Drive en Calender aan resultaten worden toegevoegd.

De test is alleen beschikbaar in het Engels en met @gmail.com-adressen.

Privacybeleid

Het gebruiken van informatie uit andere diensten in de zoekmachine is het gevolg van het nieuwe privacybeleid dat in juni werd doorgevoerd. Nu geeft een ingelogde gebruiker Google automatisch toestemming om gegevens in alle diensten te gebruiken.

De nieuwe privacyvoorwaarden krijgen veel kritiek. Europese privacywaakhonden hebben de zoekgigant inmiddels verzocht het beleid terug te draaien.