Gebruikers van Windows 7, Vista en XP zullen voor 30 euro kunnen upgraden naar Windows 8 Pro. Dat is de prijs van de downloadversie van het nieuwe besturingssysteem van Microsoft.

In de Nederlandse Microsoft Store is de upgrade op DVD inmiddels vooraf te bestellen. Deze kost 59,99, twee keer zo veel als de download, die vanaf 26 oktober beschikbaar zal zijn. Dat ontdekte Websonic.

Opvallend is dat er ook Windows 8 Pro N wordt aangeboden. Dat is hetzelfde besturingssysteem, maar zonder verschillende mediaprogramma's zoals Windows Media Player, Muziek en Camera. Voor die functies zullen gebruikers van de N-versie zelf programma's moeten downloaden. De prijs van het pakket is hetzelfde.

Gegevens overzetten

Mensen die recent een pc met Windows 7 hebben gekocht, zullen via een speciaal aanbod kunnen upgraden naar Windows 8 voor 14,99 euro.

Gebruikers van Windows 7 Professional of Ultimate zullen hun programma's en gegevens kunnen overzetten tijdens de upgrade. Mensen die andere versies van Windows gebruiken zullen hun programma's opnieuw moeten installeren.