Online reisbedrijf Travix richting 2 miljard omzet

AMSTERDAM - Online reisconcern Travix stevent dit jaar af op een omzet tussen de 1,7 en 1,9 miljard dollar (1,5 miljard euro).

Dat zegt de oprichter en eigenaar van moederconcern BCD Holdings (vorig jaar bijna 21 miljard dollar omzet) John Fentener van Vlissingen tegenover NUzakelijk.nl. Het reisconcern profiteert volop van internet, stelt Fentener van Vlissingen tevreden vast.

Travix ontstond vorig jaar als een fusie van 6 verschillende online reisaanbieders, waaronder CheapTickets. Vliegwinkel.nl en EasyToBook.com.

Het reisconcern zag zijn boekingen vorig jaar al met meer dan 50 procent stijgen en kwam toen uit op een omzet van 1,2 miljard dollar. Als de prognose voor dit jaar uitkomt zou er wederom sprake zijn van een omzetgroei van ruim 50 procent.

Ahold

De zakenfamilie Fentener van Vlissingen scoorde onlangs nog een succes in de online wereld toen Bol.com voor 350 miljoen euro werd verkocht aan Ahold. De internetwinkel was mede in handen van NPM Capital, een investeringsfonds van SHV Holdings, wat weer in handen is van de familie Fentener van Vlissingen.

John Fentener van Vlissingen maakte eerder dit jaar al bekend dat Travix wat hem betreft binnen 2 à 5 jaar een beursgang zou moeten krijgen.

Lees meer over:
Tip de redactie