Microsoft vraagt Google om blokkade Bing, BBC en Wikipedia

AMSTERDAM - Microsoft heeft recent geautomatiseerde verzoeken bij Google ingediend om BBC, CNN, Wikipedia, Spotify en de eigen zoekmachine Bing te blokkeren. De sites zouden zich schuldig hebben gemaakt aan auteursrechtenschending.

Dat schrijft Torrentfreak.com op basis van gegevens van Google.

Veel bedrijven dienen automatisch verzoeken in bij de zoekgigant als door het systeem geconstateerd wordt dat een website linkt naar auteursrechtelijk beschermd materiaal. De systemen zijn echter niet waterdicht.

Daardoor vroeg Microsoft om een blokkade van onder meer de websites van de BBC, CNN, Wikipedia, Spotify en de eigen zoekmachine Bing. In totaal vroeg Microsoft in het afgelopen jaar bijna 5 miljoen keer om een blokkade.

In de bovengenoemde gevallen zou het gaan om de onrechtmatige verspreiding van Windows 8 Beta. Toch bleken veel pagina’s niets met de uitgelekte versie van het besturingssysteem te maken te hebben.

Zo vraagt Microsoft om de blokkade van BBC aan de hand van een artikel over manieren waarop artiesten kunnen verdienen aan downloaddienst BitTorrent. Mede omdat Google een 'witte lijst' hanteert met betrouwbare sites, werden de pagina’s niet direct offline gehaald, zo schrijft Torrentfreak.

Lees meer over:
Tip de redactie