AMSTERDAM - Minder dan een maand voordat Windows 8 in de verkoop gaat, brengt Microsoft een update uit voor zijn eigen apps in het besturingssysteem.

Onder andere Bing, SkyDrive, Mail, Calendar, Photos en Maps worden verbeterd. Dat schrijft Microsoftmedewerker Gabriel Aul op de officiële ontwikkelaarsblog.

Zo zullen e-mails worden gerangschikt in conversaties en kan gebruik worden gemaakt van imap om e-mail te synchroniseren. Ook wordt een 'bird's eye view' (luchtfotomodus) toegevoegd aan de kaartenapplicatie.

Ook kan de cloudopslag van SkyDrive worden doorzocht en wordt het in de foto-app mogelijk om te croppen en foto's te draaien. Door een update van de games-app wordt het mogelijk om binnen een spel aankopen te doen.

Store

Het is niet duidelijk wanneer de updates precies zullen verschijnen, maar gebruikers krijgen via het icoon van de Windows Store een melding als er een update klaarstaat. Windows 8 ligt vanaf 26 oktober in de winkels.

De updates zijn mogelijk een indicatie dat Microsoft van plan is vaker updates uit te brengen voor zijn eigen apps. Dat is bijvoorbeeld niet het geval bij Apple, die doorgaans zijn apps alleen updatet als het hele besturingssysteem wordt vernieuwd.