AMSTERDAM - Facebook heeft de grens van 1 miljard actieve leden bereikt. Dat betekent dat ruim 1 op de 7 mensen op aarde gebruikmaakt van het sociale netwerk.

Dat laat Mark Zuckerberg weten in een bericht op zijn eigen Facebookpagina.

Het gaat om 1 miljard mensen die Facebook elke maand gebruiken. De mijpaal werd in de maand september voor het eerst gehaald.

"Ik wil jullie bedanken dat ik en mijn kleine team jullie mogen dienen", aldus de CEO van Facebook. "Een miljard mensen met elkaar verbinden is geweldig, nederig en met afstand hetgeen waar ik het meest trots op ben."

Eind april werd bekend dat Facebook 900 miljoen leden had. In juni 2011 stond de teller op 750 miljoen. In mei 2012 ging Facebook naar de beurs. Na een hoge opening is de waarde van een aandeel de afgelopen maanden ruim gehalveerd.

Opgericht

In februari 2004 werd het sociale netwerk door Zuckerberg opgestart. Toen was 'The Facebook' alleen nog te gebruiken voor studenten van Harvard. Sinds september 2006 is de website geheel openbaar en voor iedereen te gebruiken.

In mei 2008 werd een Nederlandse versie gelanceerd.

Sinds de oprichting ruim 1 triljoen 'likes' gegeven, 140 miljard vriendschapsverbanden gelegd en 219 miljard foto's geüpload.