AMSTERDAM - De webwinkels van Coolblue gaan, voor bijna 18 euro per bestelling, pakketjes die voor 15.00 uur worden besteld nog dezelfde dag bezorgen, zo meldt het bedrijf maandag.

Coolblue is bekend van meer dan 190 webshops (telefoonshop.nl, tabletcenter.nl en laptopshop.nl) en heeft daarnaast nog 4 fysieke winkels in Rotterdam, Eindhoven, Groningen en Antwerpen.

Volgens de webwinkel komt de nieuwe bezorgdienst, 'VandaagNog' geheten, vooral van pas bij een kapot apparaat, een vergeten verjaardag of gewoon 'ongeduldigheid'.

Het bedrijf verwacht "dat verbeterde dienstverlening van webwinkels, zoals deze snellere levering, de fysieke winkels verder onder druk zet".

Bol.com

Webwinkels als Coolblue, Bol.com en Cosmox.nl proberen elkaar de loef af te steken met betere en soms gratis bezorging. Bol.com kreeg onlangs een tik op de vingers omdat het bedrijf ten onrechte suggereerde dat al zijn bestellingen gratis werden afgeleverd, terwijl dit alleen geldt voor bestellingen vanaf 20 euro.  

Ook de Foppen-groep, bekend van Scheer & Foppen en Bobshop.nl, heeft sinds twee weken de mogelijkheid om op dezelfde dag te leveren. De meerprijs daarvan is 19,95 euro. De bestelling moet dan wel voor 13.00 uur gedaan worden.

Logistiek dienstverlener Docdata zette eerder dit jaar in samenwerking met TNT Express een snelle, 20 euro kostende, bezorgdienst op poten. Voorzover bekend maakt echter nog geen van de klanten van Docdata, waaronder Bol.com en Zalando, hiervan gebruik.